Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.8.2023, Karel Polívka, aktualita
Humble Choice pro srpen 2023 zase obsahuje několik zajímavých her v cenově zvýhodněném balíčku, v kterém je celkem 8 titulů v čele s RPG Disco Elysium - The Final Cut, MMO akcí ze středověku Chivalry 2 a samurajskou plošinovkou Trek to Yomi.
congi (343) | 4.8.202313:35
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 22.8.202323:25
U her samozřejmě každý posuzuje kvalitu podle svého, nicméně konkrétně Disco Elysium, což je hlavní hra v tomto bundlu, má na Metacriticu aktuálně nejvyšší průměr hodnocení recenzí herních magazínů ze všech her pro platformu PC za celou dobu: https:­/­/www.metacritic.com­/browse­/games­/score­/metascore­/all­/pc­/filtered?sort=desc

Aktuální pořadí je následující ­(první číslo v závorce = průměr, druhé číslo = počet recenzí­):
1. ­(97­/11­): Disco Elysium: The Final Cut
2. ­(96­/81­): Half­-Life 2
3. ­(96­/57­): Grand Theft Auto V
4. ­(96­/62­): Baldur­'s Gate 3
5. ­(96­/34­): The Orange Box
6. ­(96­/24­): Half­-Life
7. ­(96­/44­): BioShock
8. ­(95­/30­): Baldur­'s Gate II: Shadows of Amn
9. ­(95­/13­): Persona 5 Royal
10. ­(95­/52­): Portal 2

Nižší počet recenzí oproti ostatním bude v takovémto žebříčku hrát svou roli, ale tento fakt sám o sobě hodnocení těch existujících recenzí neznehodnocuje. Osobně mě u her v rámci mého vlastního výběru a nakupování už delší dobu herní recenze od herních magazínů nezajímají, protože je zde příliš mnoho proměnných, které ovlivňují, zda bude hra právě mě bavit, nemluvě o tom, že se často do vyznění recenze promítá technický stav při vydání, který může celkový dojem výrazně negativně ovlivnit, což mě ale jako hráče nezajímá, pokud zvažuji, že se do hry pustím třeba až několik let po jejím vydání. Ale pokud tu máme takovýto případ, že je hra podle agregátoru hodnocení recenzí magazínů na 1. místě coby nejlépe hodnocená za celou dobu, zřejmě má v rámci svého žánru co nabídnout a stojí tak za pozornost.

Ze závěru recenze na PC Gameru:
"The thing about Disco Elysium is that my experience of it is completely unique to me, such is the dizzying variety of skills, stats, thoughts, and conversation options on offer. You could play through it five times and still not see everything, so there­'s no one experience to assess. But I can say with certainty that it­'s one of the finest RPGs on PC if you value depth, freedom, customisation, and storytelling.­"
https:­/­/www.pcgamer.com­/disco­-elysium­-review­/

Ze závěru recenze na IGN:
"The Final Cut elevates Disco Elysium from an already phenomenal RPG to a true must­-play masterpiece.­"
https:­/­/www.ign.com­/articles­/disco­-elysium­-the­-final­-cut­-review

Takže bych s takovýmto obecným odsuzováním na základě vlastních názorů a požadavků byl u her více opatrný. Něco, co je pro někoho ­"pěkná bída­", může být pro někoho jiného super herní zážitek. Aktuální cena Disco Elysium ­- The Final Cut na Steamu: 39,99 EUR. Nákupem tohoto bundlu Humble Choice pro měsíc srpen ji lze pořídit za 10 EUR ­(+ k tomu 7 dalších her­). To mi nepřijde jako ­"velká bída­", ale naopak jako super nabídka pro někoho, kdo by si Disco Elysium rád zahrál.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.